Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У патріарха Кирила образилися на "блазнів", що висміяли годинник

Вівторок, 19 червня 2012, 22:47

Нагородження патріарха Кирила премією "Срібна калоша" обурило керівництво Російської православної церкви.

Про це заявив в інтерв'ю радіо "Русская служба новостей" глава синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату Всеволод Чаплін, якого цитує ВВС.

Як відомо, патріарх став переможцем в номінації "Чуровщіна року, або руки по лікоть в чудесах" за "непорочне зникнення годинника".

Таким чином, організатори премії вирішили нагадати про недавню гучну історію з фотографією, на якій на руці патріарха немає його елітного годинника Breguet з корпусом з білого золота і ремінцем зі шкіри крокодила, але його відображення видніється на поліровані поверхні столу.

У РПЦ цю жартівливу акцію розцінили як образу на адресу не тільки предстоятеля церкви, але і всіх прихожан.

"Образа патріарха - а це саме образа - є образою кожного члена Російської православної церкви, кожної хрещеної православної людини", - зазначив Чаплін.

Глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков назвав організаторів акції "блазнями", але при цьому зазначив, що жарти припустимі по відношенню до будь-якої ситуації, якщо людина, що бажає пожартувати, "знаходиться всередині тієї теми, про яку мова".

Своє обурення з приводу "Срібної калоші" встиг висловити і глава Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда.

"Мені щиро шкода людей з поганим смаком, з відсутністю елементарних принципів культури поведінки в публічному просторі і з відсутністю етичних принципів", - сказав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування