В УЄФА ВИЗНАЛИ: УКРАЇНЦІ ЗАБИЛИ ГОЛ, А СУДДЯ ПОМИЛИВСЯ

Середа, 20 червня 2012, 16:40

В УЄФА визнають, що бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаї помилилася під час матчу Євро-2012 Англія - Україна, не зарахувавши забитий українцями гол.

Про це сказав старший офіцер УЄФА у справах суддівства П’єрлуїджі Колліна в середу на прес-конференції у Варшаві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На Євро-2012 уперше з’явилися додаткові асистенти рефері – це експеримент, який проводить УЄФА. Статистика показала, що вони 16 разів зробили свій внесок у прийняття правильних рішень", - зазначив він.

"На матчі Англія-Україна, на жаль, було неправильне рішення. М'яч був забитий у ворота, пройшов на 50 сантиметрів за лінію воріт – це правда. Це була людська помилка. Це єдина помилка на тисячу матчів", - заявив Колліна.

Він зазначив, що ця помилка стала першою за три роки проведення експерименту з додатковими асистентами арбітра.

При цьому старший офіцер УЄФА у справах суддівства відмовився коментувати питання про впровадження електронної системи фіксації узяття воріт у футболі, бо це не в компетенції комітету арбітрів УЄФА.

Колліна повідомив, що головний арбітр матчу Англія - Україна, угорець Віктор Кашшаї не буде працювати на матчах плей-офф чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Він оголосив імена 4 із 12 арбітрів, які залишають турнір після групового етапу: крім Кашшаї, це голландець Бьорн Кейперс, який судив матч Україна-Франція, іспанець Карлос Веласко Карбальо, який працював на матчі відкриття Євро-2012 Польща - Греція, і німецький рефері Вольфганг Штарк.

Колліна зазначив, що в цілому роботою арбітрів на Євро-2012 в УЄФА задоволені. "12 арбітрів, які були обрані на Євро-2012, – одні з найкращих серед європейських рефері. Після 24 матчів ми щасливі й задоволені їхнім виступом", - сказав він.

Як відомо, 19 червня на 63-й хвилині матчу Англія - Україна, при рахунку 1:0 на користь британців, гравець української збірної Марко Девіч пробив захист суперників, однак захисник збірної Англії Джон Террі вибив м’яч, який уже перетнув лінію воріт.

Однак арбітр Віктор Кашшаї не зарахував українцям цей гол.

У підсумку, збірна України програла матч Англії з рахунком 0:1 і вибула з боротьби на чемпіонаті Євро-2012, який приймають Україна та Польща.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...