Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль підозрює, що правоохоронці захищають сина Щербаня від справи

Четвер, 21 червня 2012, 15:49

Депутат Геннадій Москаль заявляє, що прокуратура і МВС не відповіли, чи був Руслан Щербань на полюванні, на якому вбили громадянина Дроздова, і чи не з його зброї той був застрелений.

У своєму повідомленні він також вказує, що ці відомства подають суперечливу інформацію щодо відповідної справи.

Москаль зазначає, що 21 лютого 2012 року у Верховну Раду з МВС надійшли оперативні зведення про затримання О.Г. Новікова, який нібито 18 лютого в лісі поблизу с.Сидорово Слов’янського району Донецької області під час полювання з необережності застрелив із зареєстрованої мисливської рушниці Дроздова. Зброю було вилучено.

На депутатське звернення Москаля МВС відповіло, що злочин стався під час полювання із застосуванням мисливської рушниці, яка зареєстрована на жителя Донецька Новікова О.Г., 1978 р.н. (раніше Москаль називав його водієм Щербаня).

"У той же час Генпрокуратура у відповідь на моє депутатське звернення повідомила, що "19 лютого 2012 року в рамках кримінальної справи допитано Новікова О.Г. У розшук Новіков О.Г. слідчим не оголошувався у зв’язку з відсутністю підстав, передбачених ст. 138 КПК України" (оголошення розшуку обвинуваченого)", - цитує депутат.

Він не розуміє, чому тоді МВС повідомляла, що Новікова затримали 21 лютого, якщо у розшук його не оголошували і допитали ще 19 лютого.

Москаль також дивується, що "відповідно до інформації управління громадської безпеки ГУМВС України в Донецькій області Новіков О.Г., як власник будь-якої зброї, не обліку не перебуває. За інформацією Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства, мисливське посвідчення Новікову О.Г. не видавалося".

"У зв’язку з цим виникають закономірні запитання: яку зброю було вилучено 21 лютого, і з якої мисливської зброї стріляв О.Новіков? І МВС, і Прокуратура Донецької області всіляко уникають відповіді на ці питання, так само, як і на наступні: чи був на даному полюванні Руслан Щербань, і чи не з його зброї застрелено Дроздова?", - заявляє депутат.

Москаль також зазначає, що територія лісового масиву, де сталася подія, належить до земель лісового фонду "Маяцького лісництва" і входить до зони національного природного заповідника "Святі гори".

"Тому після моїх звернень порушено кримінальну справу ще й за ст. 248 "Незаконне полювання", - повідомляє він.

"Я вчергове звернувся до Генпрокуратури з вимогою здійснити перевірку розбіжностей, яка очевидна у відповідях МВС і прокуратури Донецької області, і які наводять на єдиний логічний висновок про фальсифікацію і підтасовку доказів для уникнення Р.Щербанем кримінальної відповідальності", - заявляє Москаль.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: