Об'єднання українців Росії оскаржило свою ліквідацію

Неділя, 24 червня 2012, 11:42

Загальноросійська ГО "Об'єднання українців Росії" подала апеляцію до Апеляційної колегії Верховного суду РФ на рішення про ліквідацію організації.

Про це йдеться у скарзі, підписаній головою ОУР Тарасом Дудком, повідомляє ZN.UA з посиланням на УНІАН.

"Відповідач вважає рішення Верховного суду про ліквідацію ОУР незаконним і необґрунтованим", - йдеться в апеляційній скарзі, де на 10 сторінках наводяться аргументи на користь скасування такого рішення.

Як повідомлялося, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії та виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Після цього МЗС України розповсюдив заяву, в якій було зазначено, що рішення Верховного суду РФ свідчить про упереджене ставлення в Росії до діяльності української діаспори.

9 квітня Міністерство юстиції Росії зареєструвало нову Федеральну національно-культурну автономію "Українці Росії", на установчий з'їзд якої не пустили українських журналістів, а українська діаспора заявляла, що нова організація створюється без її відома.

26 травня в Москві представники української діаспори прийняли рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) - всеросійської організації української громади в РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...