Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Обвинувачений у вбивстві Макар кардинально змінив свідчення

Вівторок, 26 червня 2012, 17:50

Обвинувачений у вбивстві Оксани Макар Максим Присяжнюк кардинально змінив свої свідчення під час допиту у Центральному райсуді Миколаєва.

Про це в перерві закритого судового засідання заявив адвокат матері Макар Тетяни Суровицької Микола Катеринчук, повідомляє УНІАН.

За словами Катеринчука, Присяжнюк кардинально змінив свої свідчення порівняно з тими, які він давав під час слідства.

Так, зазначив адвокат, зараз Присяжнюк стверджує, що не він приніс мотузок, щоб задушити Макар, а вони разом з Євгеном Краснощоком вийшли на балкон, і той сам узяв мотузок.

Своєї провини у вбивстві дівчини Присяжнюк не визнає.

Свої попередні свідчення він пояснив тим, що тоді, відразу після злочину, він був у шоковому стані й не розумів, що говорить. Тепер же, через три місяці, він все пригадав і говорить так, як було насправді.

Кажучи про мотиви вбивства, Катеринчук сказав, що вони у всіх учасників злочину були різні. Але, за його словами, намір убити Макар виник у компанії тоді, коли Артем Погосян вийшов зі спальні на кухню і розповів приятелям, що Оксана погрожує заявити на них у міліцію.

Тоді у злочинців і виник задум позбутися потерпілої й приховати сліди скоєного, зазначив адвокат.

Після перерви в засіданні суд почав заслуховувати третього підсудного у справі –Краснощока.

Наступне слухання у справі, як повідомив Катеринчук, відбудеться у вівторок, 3 липня. На ньому планується завершити допит Краснощока, заслухати свідчення Суровицької.

Наступні засідання мають бути відкритими, припускає захисник.

Як відомо, 9 березня в Миколаєві троє молодих людей заманили на квартиру 18-річну Макар, зґвалтували її, а потім намагалися спалити живцем. Близько трьох тижнів медики боролися за життя Оксани, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування