Порошенко обіцяє захистити свої "Богдани"

Середа, 6 червня 2012, 14:44

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко переконаний у необхідності захисту українського автопрому.

Про це він заявив на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Є всі підстави, щоб захищати свій ринок (продукцію українських автомобілебудівників - ред.)", - сказав він, коментуючи плани підвищення ввізного мита на автомобілі імпортного виробництва.

Міністр, зокрема, пояснив, що за останні 3 роки обсяги виробництва українських автомобілів різко скоротилися, і понад 12 тисяч робочих місць втрачено. У країні різко зростає частка товарів іноземного виробництва, і частка автомобілів у платіжному балансі становить значну частину. "На це не можна не реагувати", - підкреслив міністр.

Порошенко також нагадав, що іноземні автовиробники отримують фінансову держпідтримку від національних урядів. "Левова частка іноземних виробників мають заходи держпідтримки і субсидій. Європа виділила 100 мільярдів євро на підтримку автомобільної галузі. Своїх заходів вжили США, Японія і Корея. У Росії виділено кошти на підтримку своїх автомобілебудівників", - відзначив міністр.

Водночас, нагадав він, українські виробники авто не отримували бюджетної підтримки і на них не поширювалися заходи державної підтримки, тому вони виявилися неконкурентоздатними.

Наразі, додав він, є два виходи з ситуації: або надати держпідтримку автобудуванню, або запровадити заходи щодо захисту ринку. "Я хотів би, щоб Україна відродила свій промисловий потенціал, тому я відкриваю експортні можливості для українських виробників і захищаю внутрішній ринок", - пояснив Порошенко свої дії на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі.

Водночас, говорячи про можливе підвищення мита на імпортні автомобілі, міністр підкреслив: "Ми за будь-якого нашого рішення будемо чітко дотримуватися зобов'язань, взятих на себе при вступі до Світової організації

Як відомо, наприкінці травня корпорація "Богдан", що входить до холдингу Порошенка,  заявляла про необґрунтовану перевірку прокуратурою Волинської області "Автоскладального заводу 1", що входить до складу корпорації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News