Законопроект про мову приймали "мертві душі"

Середа, 6 червня 2012, 17:26

За законопроект про засади державної мовної політики проголосувало 172 депутата, а не 234, як офіційно оголошено.

Про це у блозі на "Українській правді" написав журналіст Сергій Андрушко з посиланням на письмову реєстрацію депутатів за 5 червня, оприлюднену на сайті Верховної Ради.

Як з’ясувалося, один із депутатів, який голосував за законопроект, офіційно перебував в цей час у відпустці, ще один – був у відрядженні, ще один – хворів, інші 59 парламентарів, голоси яких були "за", на це засідання були письмово не зареєстровані.

Усього незареєстрованих, чи тих, які хворіли або були у відрядженні на момент ранкового засідання 5 червня виявилося 62 депутати (чиї голоси відображені електронною системою "за" ухвалення закону).

Якщо зайти, наприклад, на сторінку народного депутата Деркача, можна побачити, що він 5 червня проголосував "за" законопроект про засади мовної політики.

Водночас, на його ж сторінці в розділі "письмова реєстрація" можна побачити, що він цього дня – в офіційній відпустці.

Плотніков, який теж проголосував "за" на ранковому засіданні 5 червня був у цей час у відрядженні!

А навпроти прізвища колишнього спікера парламенту з комуністичної фракції Ткаченка у письмовій реєстрації зазначено, що у день голосування за мовний закон він "хворіє", хоча його голос враховано.

Серед депутатів, які проголосували за закон, але не були письмово зареєстровані – Ахметов, Янукович молодший, Бережна, Богословська, Васадзе – це лише з партії регіонів.

Колишній бютівець, а наразі позафракційний Писаренко, який теж проголосував "за" – так само не зареєстрований на засіданні.

"Оскільки для того, щоб законопроект вважався ухваленим потрібно 226 депутатів, даний законопроект можна вважати неприйнятим, оскільки, очевидно, що "за" нього особисто проголосували лише 172 депутати", - написав журналіст.

Повний перелік тих, чиї голоси враховані попри те, що вони не були письмово зареєстровані, були хворі або у відрядженні – наведено нижче.

 
 
 

Як відомо, стаття 84 Конституції України вимагає особистого голосування депутатів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News