Герман - ЗМІ: сходіть ще до Обами без запрошення

Середа, 6 червня 2012, 21:01

Журналісти можуть відвідати президентську резиденцію лише в тому випадку, якщо президент призначить їм точний час зустрічі.

Про це заявила радник президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу, коментуючи акцію журналістів біля резиденції.

"Президент має право, кожен президент, кожної країни, запросити до себе тих гостей, в тому числі і тих журналістів, яких він вважає на цей момент можливими. Чи ви не пробували піти в гості до президента Путіна або до президента Обами, без запрошення?", - зазначила вона.

"Я думаю, що реакція була би подібна, така сама. Президент є особою, яка охороняється державою і в президентську резиденцію може прийти журналіст лише в тому випадку, як президент йому призначить точний час зустрічі, коли це передбачено у президентському графіку, коли про це подбає протокол", - уточнила Герман.

"Знаєте, з приводу цієї журналістської акції мені пригадався такий галицький анекдот: йде партизан по лісу, чоловік гриби збирає. "А ти що тут робиш?", - питає партизан. "Та от гриби збираю". "А ти їх тут садив, поливав, що ти їх тут збираєш", - сказала, сміючись, радник президента.

"Тому треба все поставити в рамки закону. Коли журналістів запросять офіційно", - підсумувала вона.

Як відомо, у середу, День журналіста, представники руху "Стоп цензурі" приїхали до резиденції "Межигір’я", де мешкає президент Віктор Янукович.

Цього року адміністрація президента підготувалася до журналістської акції - біля в'їзду до резиденції Межигір'я стояли близько 20 співробітників управління державної охорони та спецпідрозділу Беркут. Вони перекрили безпосередньо прохід до резиденції Межигір'я.

Водночас сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький, який напередодні вимагав судової заборони на акцію, зустрічав журналістів хлібом з сіллю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування