Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МММ-2011 визнали пірамідою і завели справу

Четвер, 7 червня 2012, 12:20

Відносно засновників "МММ-2011" в Росії порушено кримінальну справу.

Про це "Интерфаксу" повідомили в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

За словами представника прес-служби, у четвер було порушено кримінальну справу стосовно невстановлених осіб, які створили фінансову піраміду "МММ-2011".

Він пояснив, що в січні 2011 року невстановлені особи розмістили на інтернет-сайтах оголошення про те, що всі охочі можуть вкласти гроші в проект "Мы можем многое - 2011" (МММ-2011) і отримати дохід понад 20% щомісяця.

При цьому вони не мали наміру і можливості виконати обіцяне.

"Згідно з висновками експертної ради при Федеральній антимонопольній службі з розвитку конкуренції на фінансових ринках, проект "МММ-2011" є фінансовою пірамідою", - зазначив представник поліції.

Він пояснив, що управління пірамідою побудовано за ієрархічним принципом, де всі учасники розділені на "десятки", "сотні", "тисячі" і т.д., тобто так звану фінансову структуровану соціальну мережу.

"Основними особливостями схеми є високий дохід і відсутність інвестиційної та будь-якої іншої діяльності з метою отримання доходу, тобто дохід перераховується учасникам тільки за рахунок залучення нових учасників", - сказав співробітник прес-служби.

Таким чином, якщо реальна прибутковість проекту виявляється нижче обіцяної або взагалі відсутня, то частина коштів, отриманих від нових учасників, направляється на виплату доходів тим, хто зробив внески на більш ранніх етапах проекту.

Ця схема веде до банкрутства проекту та збитків учасників, що вступили в проект на пізніх етапах.

"Порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 30, ч.4 ст.159 КК РФ (замах на шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі)", - сказав співробітник МВС.

МММ-2011 - проект, про який на початку 2011 року заявив Сергій Мавроді, засновник сумнозвісної фінансової піраміди МММ.

Раніше повідомлялося, що піраміда "МММ-2011" обвалилася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...