Табачник запевняє, що слова про коруційність Міносвіти – брехня

Четвер, 7 червня 2012, 17:20

Міністр освіти Дмитро Табачник називає брехнею заяви про використання Міністерством освіти та науки корупційної схеми при реалізації державної програми друку підручників.

Так він відреагував на заяви заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка на прес-конференції в четвер, повідомляє УНІАН.

Табачник сказав, що середня вартість українського підручника на сьогодні – 12 грн 80 коп.

"Усе інше – брехня, витинанки і дешевий популізм", - сказав міністр.

За словами Табачника, у разі, якщо, наприклад, підручник невеликим накладом, 200-300 примірників, кілька разів перекладають, його вартість буде вищою.

"Хай народний депутат звернеться до свого однопартійця, колишнього міністра освіти, і запитає, чому підручники 2009 року, наприклад, "Фізика", мовами національних меншин коштували 841 грн.", - наголосив він.

Також міністр звернув увагу на те, що 3 роки тому, зокрема, "Алгебра" коштувала 709 грн, тоді як цього року - 500 грн при такому ж накладі.

За словами Табачника, найдорожча книга цього року коштує 647 грн.

Як відомо, Томенко звинуватив Міністерство освіти та науки та власне Табачника у використанні корупційної схеми при реалізації державної програми друку підручників.

"Всупереч чинному законодавству на ринок друку підручників була заведена посередницька структура, яка цим ніколи не займалася, не має виробничих потужностей – так звана "Побутелектротехніка" з такою потаємною назвою, і видавництво змушували укладати угоду з цією структурою", - сказав віце-спікер.

При цьому він послався на документ, отриманий ним із Державної фінансової інспекції у відповідь на його депутатський запит.

Томенко додав, що залучення посередницької структури до виготовлення підручників призводить до суттєвого подорожчання кожного підручника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування