Київрада прийняла відставку Черновецького

Четвер, 12 липня 2012, 10:47

Київрада достроково припинила повноваження Київського міського голови Леоніда Черновецького.

За прийняття такого рішення на засіданні 12 липня проголосували 110 депутатів.

Водночас лідер партії "Удар" Віталій Кличко наголосив на необхідності звернутися до Генпрокуратури з проханням розслідувати діяльність Черновецького.

"Зараз Черновецький пішов у відставку. Два роки він не виконував свої повноваження, десь відпочивав, і зараз ми з оркестром повинні провести його на пенсію? Наша позиція така – звернутися до Генпрокуратури з прохання провести перевірку діяльності київського міського  голови за період з 2006 по 2012 року, порушити відповідні кримінальні справи. І тільки в цьому випадку ми можемо провести на пенсію Черновецького", - сказав Кличко.

Його підтримали і бютівці.

"Якщо дійсно ми Черновецького відпускаємо з миром, то те, що озвучив Кличко треба оформити у вигляді депутатського запиту і негайно відправити генпрокурору, щоб негайно вжив всіх заходів для перевірки діяльності особисто Черновецького", - сказала голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у міськраді Тетяна Меліхова. 

Згідно з законом, після прийняття відставки мера Київрадою секретар міськради Галина Герега повинна упродовж 15 днів звернеться до парламенту із проханням призначити вибори мера.

Як відомо, 1 червня Леонід Черновецький написав заяву про відставку з поста міського голови. Згідно з законом, обов’язки мера до нових виборів виконуватиме секретар Київради – Герега.

Глоова КМДА Олександр Попов заявляв, що чергові вибори мера Києва повинні відбутися не пізніше липня 2012 року.

Водночас, як повідомили у Партії Регіонів, вибори мера Києва планують провести у 2013 році.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...