Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Хорошковський запропонував Пшонці подумати над справою LB.ua

Середа, 18 липня 2012, 23:02

Генпрокуратурі варто перевірити законність та достатність підстав для порушення кримінальної справи проти інтернет-сайту LB.ua.

Про це йдеться в заяві першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського щодо ситуації, яка склалася навколо інтернет-сайту "Лівий берег".

"Випади на мою адресу у зв'язку з ситуацією, яка склалася навколо інтернет-сайту, вважаю провокацією", - сказано в заяві, опублікованій "Українськими новинами".

"Свобода слова - одна з основних цінностей європейської країни. Тому завжди буду виступати в підтримку вільних і незалежних медіа в Україні", - зазначає Хорошковський.

"Не втручаючись в дії прокуратури, вважаю, що після того, як сторони конфлікту, а саме: народний депутат України В. Ландік і інтернет-сайт залагодили суперечку, підстав для порушення кримінальної справи немає", - уточнив віце-прем'єр.

"Пропоную Генеральній прокуратурі України перевірити законність та достатність підстав для порушення кримінальної справи проти LB.ua, а прокуратурі, у віданні якої знаходиться вказана кримінальна справа, не вчиняти будь-яких процесуальних дій до завершення такої перевірки", - йдеться в заяві.

"Україна неодноразово підкреслювала, що проведе парламентські вибори відповідно до європейських норм і стандартів. Це - завдання для всіх органів державної влади та посадових осіб", - уточнив Хорошковський.

"У цьому процесі ключова роль відводиться засобам масової інформації. Пропоную створити на виборах незалежний моніторинговий комітет, який контролюватиме повноправний доступ всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ, а також об'єктивність висвітлення фактів і подій", - підсумував чиновник.

Як відомо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва повідомила про порушення кримінальної справи проти LB.ua за результатами перевірки за заявою народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування