Прокуратура порушила справу щодо публікації смс Ландіка

Середа, 18 липня 2012, 14:18

Прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу стосовно порушення особистих прав регіонала Володимира Ландіка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Прокуратурою Печерського району міста Києва проведено перевірку за заявою народного депутата Ландіка від 21.06.2012, в якій йдеться про порушення його особистих прав гарантованих Конституцією та необхідність прийняття рішення відповідно до Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

За результатами цієї перевірки 18 липня порушено кримінальну справу за фактом скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 163 та частиною 2 статті 182 Кримінального кодексу.

Ці норми стосуються порушення таємниці листування чи іншої кореспонденції державного діяча, що передається засобами зв’язку, та незаконного збирання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу, що заподіяло істотної шкоди законним правам, свободам та інтересам особи.

Санкція першої норми кодексу передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Санкція другої статті - арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури нагадала, що 17 листопада 2011 року "в приміщенні Верховної Ради було зафіксовано і розповсюджено в інтернет-виданні інформаційного порталу LB.ua, приватне телефонне sms-листування народного депутата України Ландіка".

У свою чергу шеф-редактор Lb.ua Соня Кошкіна написала в Фейсбуці: "Знаєте, що буде тепер? Тепер будуть обшуки, підписки, допити по десять годин - без права вийти в туалет, арешт серверів".

"Це - правова держава? Це - демократичні вибори? І невтручання в роботу ЗМІ?!", - написала вона.
 
"Вибору не залишилося. Я не припиню свою професійну діяльність. Ні на хвилину не припиню. І ресурс не припинить. Але це буде вже в іншій країні", - зазначила Кошкіна.

Як повідомлялося, Ландіка обурила публікація в виданні Lb.ua від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку.

Шеф-редактор Lb.ua Соня Кошкіна заявила, що вважає заяву Ландіка лише приводом для розправи з виданням.

Пізніше Кошкіна опублікувала відкритого листа, у якому принесла вибачення Ландіку. У свою чергу Ландік попросив припинити кримінальне переслідування видання LB.ua.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...