Суд над Тимошенко перенесли. Експерти "дозволили" їй бути в суді

Понеділок, 23 липня 2012, 10:20

Засідання у справі про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" у відношенні Юлії Тимошенко перенесене на 31 липня, на 10:00.

Така постанову оголосив суддя Костянтин Садовський на засіданні 23 липня.

"Суд визначив неможливим розглядати справу за відсутності Тимошенко", - сказав Садовський.

Суддя також зачитав висновок судово-медичної експертизи, проведеної за медичною документацією Тимошенко.

У ньому сказано, що виявлені під час судмедекспертизи захворювання в Тимошенко є хронічними, не важкими й не загрожують її життю.

Судмедексперти встановили, що стан здоров’я Тимошенко стабільно задовільний і не заважає їй сприймати усну й письмову інформацію, процитував Садовський висновок експертів.

Суддя зазначив, що судмедексперти не бачать медичних протипоказань щодо участі Тимошенко в заходах поза межами медичного закладу.

Представники державного обвинувачення попросили суддю перенести слухання, і дати можливість Тимошенко ознайомитися з матеріалами судмедекспертизи.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко здивувався, що прокуратурі не потрібен час на ознайомлення з результатами експертизи, а також попросив суд дати на вивчення експертизи два тижні.

Інший захисник екс-прем'єра Олександр Плахотнюк зазначив, що матеріали експертизи містяться у трьох томах, що становить близько однієї тисячі сторінок.

"Я годину витратила лише на копіювання матеріалів експертизи", - сказав Плахотнюк.

Суд ухвалив долучити до матеріалів справи висновки судмедекспертизи про стан здоров'я екс-прем'єра й надати учасникам процесу час на ознайомлення з експертизою.

На судове засідання, яке почалося 23 липня о 10:00, Тимошенко доставлена не була.

"Тимошенко відмовилася їхати до суду, мотивуючи тим, що хоче порадитися з німецькими лікарями", - говориться в повідомленні Державної пенітенціарної служби.

Орієнтовно, 31 липня має відбутися з'їзд об'єднаної опозиції.

Також на 31 липня, як передбачали у Партії регіонів, можуть скликати позачергову сесію Верховної Ради.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування