Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст: Україна виконає будь-яке рішення Євросуду

Вівторок, 3 липня 2012, 15:33

Україна виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявили в прес-службі Міністерства юстиції, повідомляє Zn.ua.

"Україна виконає все, що буде зазначено в резолютивній частині рішення у справі Юрія Луценка", - сказали в прес-службі.

У прес-службі також зазначили, що Україна завжди виконує рішення ЄСПЛ і надалі буде виконувати.

Крім того, в Європейському суд з прав людини зазначили, що рішення по Луценку остаточним не є і може бути оскаржене протягом трьох місяців.

"Відповідно до статей 43 і 44 Конвенції, рішення цієї палати суддів остаточним не є. Протягом трьох місяців після його оголошення будь-яка сторона може вимагати, щоб справа була передана на розгляд Великої палати Суду", - йдеться в рішенні.

ЄСПЛ пояснює, що якщо такий запит буде зроблений, колегія з п'яти суддів ухвалить рішення чи заслуговує ця справа подальшої експертизи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В цьому випадку Палата заслухає цю справу і винесе остаточне рішення. Якщо спрямований запит буде відхилено, рішення Палати суддів у той же день стане остаточним", - зазначає суд.

Далі відповідно до процедури, після того, як рішення набере чинності, воно буде передано до Комітету міністрів Ради Європи для нагляду за його виконанням.

Як відомо, 3 липня, Євросуд визнав політичним переслідуванням арешт Луценка, а також зобов'язав Україну виплатити екс-міністру 15000 євро моральної компенсації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...