Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент "Freedom House": Україна має бути не проблемою, а можливістю

П'ятниця, 6 липня 2012, 13:14

Президент "Freedom House" Девід Креймер вважає, що Україні слід презентувати себе не як проблему, а як можливість, щоб бути цікавою для Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Про Україну не забули! Але внутрішні проблеми Євросоюзу є дуже серйозними. Брюссель просто не хоче, щоби до переліку його власних проблем додалися ще й проблеми України", - сказав Креймер.

"Тому Україна має репрезентувати себе не як проблему, а як вирішення проблеми, як певну можливість. В тому числі й в галузі розвитку демократії", - додав він.

"Але зараз Україна розглядається країнами ЄС не як нова можливість, а як головний біль. А в Євросоюзу досить свого головного болю", - сказав керівник "Дому свободи".

Креймер також зазначив, що "санкцій проти України ніхто не хоче".

"Санкції є індикатором якогось цілковитого провалу. Наприклад, санкції проти президента Білорусі Лукашенка та чиновників його режиму. Або можливі санкції проти посадовців Росії, які винні в порушенні прав людини... Санкції віддзеркалюють глибоке розчарування в лідерах країни та у намаганнях повернути її на демократичний шлях розвитку", - сказав він.

"Я сподіваюся, що проти України такі санкції не будуть необхідними", - додав Креймер.

Президент "Freedom House" також сподівається, що внаслідок жовтневих парламентських виборів тенденції до авторитаризму в Україні будуть зупинені: "Так, я на це сподіваюся".

"Ці вибори стануть критичним випробуванням. Якби ми (представники Freedom House) вважали, що ситуація є безнадійною і перспектив на позитивні зміни немає, ми б сюди не приїжджали. Але для реалізації цих перспектив необхідна політична воля", - заявив він.

Саме у відсутності політичної волі, а не недостатній обізнаності керівників держави, Креймер вбачає корінь проблем.

"Я вважаю, що вони цілком обізнані. Проблема не в тому, що вони чогось не знають. В них просто є брак політичної волі, щоби впроваджувати потрібні реформи", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: