Луценко: Якби я діяв незаконно, мене б зупинила прокуратура

П'ятниця, 10 серпня 2012, 16:22

Юрій Луценко наполягає, що в його діях не було недбалості під час слідчих дій щодо Валентина Давиденка.

Про це він заявив під час дебатів у суді.

"Я хочу звернутися до ЗМІ, які пишуть у бігучих рядках назву справи як незаконні дії щодо Давиденка, всі дії щодо Давиденка були і залишаються законними. Я ніколи не цікавився незаконним прослуховуванням. Не цікавився, що говорять політики, бо я і так це знаю", - сказав він.

Луценко наголосив, що мав всі необхідні документи, щоб продовжити постанову по Давиденку: довідку меморандум та план проведення дій.

"Я мав всі ці документи, що підтверджували законність дій щодо Давиденко, що я мав зробити? Не підписати постанову і сісти в клітку за саботування особливо важливого злочину?", - сказав він.

"Вони (прокурори) не знають, коли я підписав постанову, але звідкісь знають, що не було належних документів. А звідки знають? Хтось їм підказав, а йому Янукович нашептав" – зіронізував Луценко.

Він ще раз наголосив, що закриття провадження по Давиденку його заступником Петром Колядою було незаконним, оскільки той не мав на це повноважень. Луценко також наголосив, що він не міг обдзвонити 220 тисяч працівників МВС та запитати, чи не закривав хтось з них справу по Давиденку.

Луценко ще раз підкреслив, що нагляд у цій справі здійснювала прокуратура і мала б зупинити його дії, якби вони були незаконними.

Крім того, досі не зупинено рішення апеляційного суду Києва щодо прослуховування Давиденка.

У підсумку Луценко заявив, що це був "декоративний суд без права на захист". Зокрема, йому не дали допитати половину свідків обвинувачення, залучити свідків захисту, а також витребувати документи, які б довели його невинуватість.

"Успіх цієї політичної розправи недовгий, я доведу в Європейському суді спочатку, що був позбавлений медичної допомоги, а в кінці року ми зробимо подання про ненадання справедливого суду, я знаю, я маю високі шанси", - заявив він.

Він також пообіцяв подати в суд на дії представників державного обвинувачення, коли в Україні буде проведена реформа правосуддя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування