Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція і далі боротиметься за вибори Тимошенко і Луценка

Субота, 11 серпня 2012, 15:32

Об’єднана опозиція оскаржить рішення Київського апеляційного адмінсуду про заборону реєстрації Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами в депутати у Вищому адмінсуді.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає прес-служба БЮТ.

"Ми звертатимося до Вищого адміністративного суду, який протягом трьох днів має оскаржити нашу скаргу. Хоча у нас немає ілюзії щодо цього питання", - сказав Турчинов.

"Сьогоднішнє рішення, вкотре переконало нас, що в Україні відсутнє правосуддя. Жодних конституційних підстав не існує для нереєстрації у виборчому списку партії "Батьківщина" Юлії Володимирівни Тимошенко - лідера партії та Луценка Юрія Віталійовича", - наголосив він.

"Незважаючи на те, що вони за політичними мотивами перебувають вже понад рік за ґратами, цим рішенням судді показали, що влада боїться Юлію Тимошенко та Юрія Луценка та партію "Батьківщина", - додав Турчинов.

У свою чергу, один із лідерів виборчого списку парті "Батьківщина" Анатолій Гриценко заявив, що рішення апеляційного суду було прогнозованим.

"Оскільки Європейський суд визнає, що справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка шиті білими нитками, він скасує всі ці справи", - заявив він.

"Влада боїться їх і через те вона зараз обмежила реалізацію їхнього права бути обраними, оскільки у суді прямо прозвучало, що зараз у ЦВК немає можливості відновити їх конституційні права. Таким чином влада заздалегідь попередила те, щоб Тимошенко і Луценко були обрані до Верховної Ради", - зазначив Гриценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування