Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Не просто мене помістили в блок для пожиттєво ув’язнених

Середа, 15 серпня 2012, 09:22

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що перебуває у блоці пожиттєво ув'язнених.

Про це він розповів у інтерв'ю Голосу Америки.

"Лук’янівська в’язниця збудована у середині ХІХ-го століття. Згідно з "Оксфордською історією в’язниць" вона відноситься до системи "тюрем залякування". Але, чесно кажучи, дикунські умови утримання не вплинули на мене аніскільки", - зазначив він.

"Інше питання – психологічні навантаження, оборона свого "я". Звісно, я розумів, що не просто так мене помістили в блок для пожиттєво ув’язнених, а в сусідній камері сидить вбивця міліціонерів", - зазначив він.

"Я знав також, що роздруківки з камерної системи відеоспостереження носять "на гору" для втіхи замовників. Звичайно, я усвідомлював, що мене випробовують, водячи по коридорах Генпрокуратури на довгому ланцюгу в наручниках, позбавляючи їжі та туалету на 10-12 годин", - розповів він.

"Найпаскудніше було, коли у відкриті двері мені ніби випадково показали, що старшого сина викликали на допит. Але все це відпало дуже швидко через співчуття і повагу, яку я ​​бачив в очах і відчував, у рукостисканнях персоналу, міліціонерів, лікарів, більшості ув’язнених. Це зняло з мене величезний психологічний тягар", - зазначив він.

"Звичайно, ці 19 місяців у бетонному мішку не могли не вплинути на мене. Фізичний стан, безумовно, не є найкращим... Наодинці лікарі говорять про необхідність термінової госпіталізації, але в складі комісії підписують заготовлені тюремним департаментом рекомендації пити анаболіки та креон", - розповів він.

"З моральним самопочуттям все набагато краще. Гостре протистояння із режимом дає відчуття єдності того, в що я вірю, що я говорю і що я роблю. Дуже допомагає підтримка рідних, друзів та листів від простих людей. Я повний оптимізму і планів на майбутнє", - додав Луценко.

Він також вважає, що для того, щоб протистояти "білорусизації" України потрібно радикально очистити правоохоронні органи і судову систему, ввести виборність голів Апеляційних судів, започаткувати суди присяжних.

Також він вважає необхідно "декомунізацію суспільства, що постійно знаходиться в полоні привидів свого минулого".

"Я впевнений, що країна потребує програми розвитку української ідентичності як основи своєї державності", - сказав він.

"Третій напрямок – демонополізація та дебюрократизація економіки, створення системи вільної конкуренції та підприємництва. Тільки це може зупинити трагічне зубожіння абсолютної більшості українців, відновити їх довіру до своєї держави", - вважає Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування