Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЛУЦЕНКА ЗНОВУ ЗАСУДИЛИ

П'ятниця, 17 серпня 2012, 09:52

Суд приговорив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 2 років обмеження волі.

Таке рішення виголосила суддя Ганна Медушевська.

При цьому суд застосував норму законодавства про поглинання менш суворого покарання більшим, таким чином, оскільки Луценко вже засуджений до 4 років ув'язнення, то цей термін не змінюється.

Двом іншим підсудним Олегу Павленову та Володимиру Тарасенку присудили виплату штрафу  у 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 8,5 тисяч гривень з забороною обіймати організаційно-розпорядчі посади протягом 3 років.

Під судом це рішення сприйняли вигуками "ганьба". Однин з прихильників Луценка грає на трубі мотив пісні "Вставай страна огромная".

Як відомо, Луценка, а також колишніх співробітників Департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка та Олега Павлєнова звинувачували у тому, що в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка вони нібито незаконно продовжили до 18 місяців оперативно-розшукову справу щодо Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Згідно з обвинувальним висновком, відкриття цієї оперативно-розшукової справи дозволяло вести стеження за Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови, що "завдало істотної шкоди правам, свободам і інтересам Давиденка, що охороняються законом".

У липні Генпрокуратура змінила Луценку, а також Тарасенку і Павлєнову, обвинувачення зі зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу) на службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК).

Сам Давиденко неодноразово заявляв, що не вважає себе потерпілим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування