Femen "висловили підтримку і повагу" спилявши хрест у Києві

П'ятниця, 17 серпня 2012, 13:21

Активістки жіночого руху Femen спиляли бензопилою і повалили хрест жертвам політичних репресій у Києва недалеко від Жовтневого палацу.

Про це повідомили у прес-службі жіночого руху.

"У день винесення вироку жіночий рух висловлює підтримку і повагу своїм російським колегам із гурту Pussy Riot. На знак солідарності з жертвами кремлівсько-попівського режиму Femenки звалили поклінний хрест...", - йдеться в прес-релізі руху.

Фото Femen

За їх словами, даним актом Femen закликає "всі здорові сили суспільства нещадно випилювати з мозку трухляві релігійні забобони, які служать опорою диктатури і перешкоджають розвитку демократії та свободи жінок".

"Femen попереджає Путіна-Гундяєва, що якщо активістки будуть засуджені до тюремних термінів, то Femen направить вістря бензопили персонально на покидьків, відповідальних за страждання ні в чому не винних жінок", - підкреслюють активістки руху.

Фото Femen
Фото Femen

Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю столичної міліції, проти активісток жіночого руху порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 296 (хуліганство, здійснене групою осіб, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на срок до 5 років чи до 4 років ув'язнення) .

Як відомо, пам'ятний хрест жертвам політичних репресій часів Сталіна, встановлений на пагорбі над Майданом Незалежності біля Жовтневого палацу в Києві.

До Другої світової війни там знаходилося управління НКВД, в якому проходили розстріли.

21 лютого 2012 кілька учасниць панк-гурту Pussy Riot, закривши обличчя масками, влаштували в храмі Христа Спасителя антипутінський перфоманс.

Акція викликала великий суспільний резонанс. За звинуваченням у хуліганстві були затримані три учасниці гурту - Надія Толоконникова, Катерина Самуцевич і Марія Альохіна.

Термін їх арешту кілька разів продовжувався, останній раз - до 12 січня 2013 року. Оголошення вироку призначено на 17 серпня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування