Міносвіти умило руки від зошитів зі Сталіним і автоматами

Четвер, 23 серпня 2012, 16:48

Зошити, на яких зображені Ленін, Сталін та автомат Калашникова, не мають відповідного свідоцтва Міністерства освіти і науки.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міносвіти вивчив ситуацію щодо продажу у книжковій крамниці зошитів, зокрема, із зображеннями відомих історичних постатей та зброї. Отже, зразки шкільних зошитів виробництва ТОВ "Полісвіт" у міністерстві не розглядалися", йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що у 2007 році було скасовано обов’язкову сертифікацію продукції шкільного асортименту, внаслідок чого на споживчому ринку з’явилася значна кількість несертифікованої продукції для дітей.

"Відповідно до законодавства, Міносвіти не уповноважене здійснювати сертифікацію друкованої шкільної продукції в Україні. Вся продукція шкільного асортименту, що надається підприємствами-виробниками на розгляд до міністерства, підлягає лише підтвердженню її відповідності педагогічним вимогам", - йдеться в повідомленні.

У Міносвіти наголосили, що направили на погодження до відповідних органів державної влади пропозиції щодо включення продукції шкільного асортименту (у тому числі, зошитів шкільних) до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні.

Нині ж до компетенції міністерства не входить контроль за надходженням до торговельної мережі несертифікованої продукції шкільного асортименту та повідомлення "компетентних органів" про притягнення до відповідальності осіб, які виготовляють такі товари, йдеться в повідомленні.

 Як відомо, напередодні 1 вересня у книгарні в центрі Києва продаються зошити із зображеннями Сталіна, Леніна й автомата з написом "Ничто так не успокаивает, как автомат Калашникова".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування