Заступнику глави ЦВК суд ще двічі вказав на протиправність

Вівторок, 28 серпня 2012, 18:59

Заступник глави ЦВК Андрій Магера заявляє, що Вищий адмінсуд 27 серпня ухвалив ще два рішення щодо протиправності його дій під час ухвалення рішень комісії.

Про це Магера повідомив журналістам після завершення засідання ЦВК, передає УНІАН.

"Вчора з’явилося два нових рішення Вищого адмінсуду, які продублювали начебто визнання моїх дій протиправними", - сказав Магера.

Заступник глави ЦВК звернув увагу на те, що вчорашні рішення були ухвалені тією ж самою колегією суддів, яка визнала законність рішення та окремої ухвали Київського апеляційного адмінсуду щодо необхідності скасування реєстрації кандидатов у народні депутати колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

"Можливо, це справляє якийсь комплімент, що настільки увага прикута до моєї скромної особи. Але, як на мене, це ненормальна ситуація. Як відомо, розподіл судових справ у нас здійснюється за допомогою комп’ютера. У мене виникає питання: чому одна й та сама колегія із трьох суддів розглядає усі три справи, які стосувалися персонально мене", - поцікавився Магера.

Він уточнив, що останні рішення ВАСУ стосувалися повернення скарг для уточнення одному із кандидатів у депутати, який звертався з ними до ЦВК.

За словами Магери, саме ці дії були визнані протиправними.

"Мабуть, на думку судового органу, не потрібно виконувати норму закону про вибори народних депутатів, яка передбачає можливість повернення скарг без розгляду для виправлення недоліків", - зазначив він.

Магери підкреслив, що суд має керуватися при ухваленні своїх рішень виключно нормами закону, в іншому випадку, за умови використання таких скарг, може бути зірвано виборчий процес.

"Суд мав би бути незалежним, але, на моє глибоке переконання, суд має бути залежним від закону. Якщо він починає бути незалежним від закону, то це не судовий орган", - переконаний заступник глави ЦВК.

Як відомо, 24 серпня Вищий адмінсуд підтвердив законність постанови та окремої ухвали Київського апеляційного адмінсуду щодо скасування реєстрації Сацюка кандидатом у народні депутати та протиправності дій заступника голови ЦВК Магери і члена комісії Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду на засіданні комісії питання про реєстрацію Сацюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...