Прокуратура планує перевірити смерть "свободівця"

Вівторок, 7 серпня 2012, 19:42

Обставини смерті члена партії "Свобода" Василя Удода мають бути досліджені повторно.

Про це у вівторок повідомляє прокуратура Сумської області.

"Органами внутрішніх справ Сумської області проводиться перевірка в порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу щодо обставин смерті громадянина У., труп якого було знайдено в Конотопському районі біля водоймища", - зазначається в повідомленні.

Прокуратурою області дано доручення УМВС України в області додатково опитати свідків про обставини смерті вказаної особи.

"За згодою рідних прокуратура рекомендує провести повторне дослідження трупа спеціалістами обласного бюро судово-медичної експертизи і вимагає вжити всіх заходів для встановлення об’єктивної причини настання смерті громадянина У.", - уточнили в прес-службі.

Як відомо, 5 серпня 2012 року в місті Конотоп Сумської області було знайдено мертвим члена "Свободи" Василя Удода.

"6 серпня він мав подати офіційне звернення до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати факти наявності плантацій маку та коноплі на території Конотопщини та про канали збуту наркотичних речовин закордон", - уточнили в "Свободі".

В партії запевняють, що Удода вбили. Міліція ж наполягає, що він помер від панкреатиту.

В свою чергу прес-служба "Свободи" повідомляє, що "завдяки широкому розголосу й ретельній роботі "свободівців" було знайдено вбивць Василя Удода".

"Також міліція відкрила протокол огляду, показала фото, на яких видно, що тіло було понівечено, закидано гіллям та шматтям. Тіло лежить у неприродній позі, рука завернута під спину", - йдеться в повідомленні.

Наразі, за інформацією "Свободи", "трьох підозрюваних затримано, а в селі, де було скоєне вбивство, працює 11 оперативників".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...