Власенко заявляє, що співкамерницю Тимошенко можуть фізично ліквідувати

Середа, 12 вересня 2012, 13:57

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко не виключає, що життю співкамерниці Юлії Тимошенко загрожує небезпека.

Про це він сказав журналістам у середу відповідаючи на запитання чи може бути Абаплова ліквідована фізично.

"Є серйозні перестороги, що це може статися", - сказав Власенко.

Він також продемонстрував і частково процитував листа Абаплової, написаного нею наприкінці травня поточного року.

Часткове оприлюднення листа він пояснює тим, що це зроблено "з метою убезпечити себе та свою співкамерницю".

За його словами, в листі міститься інформація "про третіх осіб, які не давали дозволу на розповсюдження інформації про себе, і які можуть постраждати у зв'язку з цим".

За словами Власенка, у листі йдеться про те, що від самого початку спільного перебування в одній камері з Тимошенко, Абаплову постійно опитував начальник оперативного відділу колонії Володимир Щербак під приводом виведення на прогулянку.

"Він передавав всю інформацію своєму начальнику, прізвище якого я не пам'ятаю. Їх цікавило буквально все: що вона їсть, чи займається спортом, хто до неї має приїхати, її партійна робота тощо", - заявив Власенко.

"Вони знущаються з неї (Тимошенко - УП) як хочуть. Коли вона хотіла зателефонувати мамі і попросила відвезти її до телефонів, вони сказали, що не мають на це права. Але потім я чула як вони між собою говорили, що керівництво згори наказало нікому не допомагати Тимошенко, і "хай вона повзе у чергову частину, де стоять телефони", - процитував лист Абаплової Власенко.

За його словам, у тому ж листі Абаплова вказувала на те, що підчас однієї з таких прогулянок їй було запропоновано зустрітися з журналістами, "і розповісти яка Тимошенко погана, що для неї все роблять, а вона всіх використовує".

Як відомо, у вівторок наближений до влади сайт УНН опублікував відеозапис інтерв'ю з Абапловою, де вона розповідає про обмани Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News