"Регіонали" обганяють "Батьківщину" – результати опитування

Четвер, 13 вересня 2012, 11:13

Якби вибори у Верховну Раду відбувалися на початку вересня, то Партія регіонів обігнала б "Батьківщину" на 3,7%.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з дослідженням у серпні та  липні, лідирувала "Батьківщина", обігнавши Партію регіонів на 1,6%.

На початку вересня за Партію регіонів проголосували б 26,3% опитаних, що мають намір брати участь у виборах, за "Батьківщину"22,6% опитаних.

12% підтримали б партію "Удар" Віталія Кличка, 10,8% - Комуністичну партію, 4,1% - "Свободу", 3,7% - партію Наталії Королевской "Україна – Вперед"!.

Ще близько 1% виборців підтримали б "Нашу Україну", 0,6% - Радикальну партію Олега Ляшко.

Більше 2% опитаних підтримали б інші партії й не визначилися – 16,6%.

Якби вибори у Верховну Раду відбувалися на початку вересня 2012 року, то 40% опитаних однозначно брали б в них участь, ще 34% - скоріше брали б участь.

Найвищий рівень мобілізації фіксується на Заході й у Центрі країни.

За Об'єднану опозицію ВО "Батьківщина" готові голосувати близько 40% виборців Заходу, чверть – Центру, кожний десятий – на Сході й Півдні.

Партія регіонів має найвищу підтримку на Сході й Півдні (більше 40%), кожен п'ятий підтримує її в Центрі, кожний десятий – на Заході. 

Комуністи додали майже вдвічі в Центрі, де їх підтримує кожний десятий, найбільша підтримка КПУ залишається на Півдні й Сході, де їх підтримує майже кожний п'ятий виборець.

УДАР найбільше підтримують на Заході й у Центрі, також партія додала на Півдні й Сході, партію Королевської стабільно більше підтримують у Центрі, Свободу – на Заході.

"Невизначених" стабільно фіксується найбільше на Сході країни, там же, найменше готових голосувати на виборах 28 жовтня 2012 року.

Якби вибори президента відбувалися на початку вересня, то перемогу в І турі виборів одержав би Віктор Янукович, якого підтримують 25,9% опитаних, що мають намір брати участь у виборах.

14% опитаних проголосували б за Юлію Тимошенко, 9,6% підтримали б Кличка, 8,5% - Арсенія Яценюка, 7,8 – Петра Симоненка, 3% - Королевську, 2,9% - Олега Тягнибока,  2,1% - Сергія Тігіпка, 1,9% - Анатолія Гриценка, 1,1% - Віктора Ющенка, 0,9% - Володимира Литвина.

Ще більше 2% підтримали б іншого кандидата, близько 6% - не підтримали б жодного з кандидатів, не визначилися – 14,1%.

Опитування проводилося 1 – 11 вересня методом особистого формалізованого інтерв'ю (face to face). Опитано 1200 респондентів у віці від 18 років і страрших.

Помилка репрезентативності дослідження (з імовірністю 0,95): для значень близьких до 50% погрішність становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7 %.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування