Журналісти вимагають скасування "наклепу" у Раді

Середа, 19 вересня 2012, 18:43

Журналісти виступають за скасування прийняття у першому читанні законопроекту про наклеп.

Свої вимоги вони озвучили у середу під час засідання Міжвідомчої робочої групи, яка розглядала законопроект щодо внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

В ході засідання учасники групи проголосували за скасування прийняття цього законопроекту.

Постійний представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко у свою чергу заявив, що Віктор Янукович не давав вказівки готувати закон про наклеп.

"Ані адміністрація президента, ані президент ніколи не давали вказівки готувати цей законопроект. Я не знав, що він з'явиться в залі. Звинувачення на адресу президента є некоректними", - сказав представник президента.

Він звернувся до журналістів із закликом "не сприймати нас, як опонентів".

На питання, чому Мірошниченко голосував за цей закон в першому читанні, він відповів: "Мене не було в залі в цей момент. Я маю розібратися, як голосувала моя картка".

У свою чергу автор законопроекту Віталій Журавський також заявив, що ніколи не розмовляв ні з президентом, ні з главою його адміністрації Сергієм Льовочкіним щодо цієї ініціативи.

На питання, чому один із документів має властивість файлу "Адміністрація президента України", Журавський відповів: "Як позаштатний радник президента України я відвідував загальну кімнату в адміністрації, де працюють позаштатні радники".

"Я користувався комп’ютером в цій кімнаті, і на флешці відредагував цей файл", - зазначив він.

Водночас, як нагадує "Українська правда", при такому редагуванні у файлі не з'являються властивості комп’ютера на якому працюють. Властивості файлу "АП" могли заявитися в файлі лише створеному на комп’ютері в адміністрації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування