Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: Заява Тимошенко не додає блиску її короні

П'ятниця, 21 вересня 2012, 15:36

Литва буде підтримувати евроінтеграційні  устремління України, якщо на то буде політична воля самої України

Про це заявив екс-спікер Литви, депутат Європарламенту Вітаутас Ландсбергіс на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Якщо в України є воля й спрямованість, то Литва, звичайно, підтримує й буде підтримувати цю європейську спрямованість",- сказав він.

У той же час, він вважає неправильними заяви про наміри "загальмувати" євроінтеграцію України через помилки й недоліки, які є сьогодні в Україні.

"Ми не вважаємо, що це правильно - гальмувати й не заохочувати. Треба заохочувати, звичайно, вимогливо. Є в християнстві таке поняття - "вимоглива любов", - підкреслив євродепутат.

Він вважає, що Україна рано або пізно стане членом ЄС, у цьому випадку може перемогти так звана серединна тактика, тактика зволікання.

"Дати шанс українській владі, якщо не сьогодні, то завтра, можливо, через 5 років щось вирішити по-іншому, ніж сьогодні, начебто Європа може почекати. Це теж не дуже добре",- резюмував політик.

Він також не схвалює звернення екс-прем'єра Юлії Тимошенко до західних політиків із закликами не йти назустріч українській владі в питаннях євроінтеграції України. "Це не додає блиску її короні", - сказав Ландсбергіс.

Він також не виключає, що компромісним рішенням "справи Тимошенко" могло б стати її лікування за кордоном, у Німеччині.

"Це могло б бути рішенням. І гуманітарно, і політично. Але було вирішено, що нехай її лікують у лікарні, не у в'язниці, а в лікарні в Україні", - сказав Ландсбергіс.

Як повідомлялося, екс-прем'єр Юлія Тимошенко оприлюднила звернення до демократичних країн, міжнародним організаціям і українцям у світі, у якому закликала не заохочувати "диктатора" президента Віктора Януковича.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...