Тимошенко про Януковича: Чи зможе канібал стати вегетаріанцем?

П'ятниця, 21 вересня 2012, 13:35

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликала демократичні країни не заохочувати "диктатора" Віктора Януковича, і заявила, що майбутні парламентські вибори в Україні вже сфальсифіковані.

Про це йдеться у її зверненні до демократичних країн, міжнародних організацій, яке наводить газета Kyiv post.

Уривки з цього звернення у понад 8 сторінок зачитала на прес-конференції у Вашингтоні Євгенія Тимошенко.

Юлія Тимошенко описує становище в Україні, називає президента Віктора Януковича та його оточення мафією і сім'ю, яка править і розкрадає Україну.

"Янукович не здійснює реформи. Він здійснює крадіжки, корупцію та рекет. Ви, світові лідери, не повинні заохочувати диктатора, даючи йому подарунок легковажною мовою в той час, коли кожна дія, яку він робить, направлена на консолідацію його диктатури",- зазначила Тимошенко.

"Слова мають значення, так, занадто великодушні та розпливчасті слова щодо Януковича є небезпечною та недалекоглядною політикою, яка призведе лише до зради України, відчаю та безвиході", - йдеться у зверненні Тимошенко.

Для демонстрації неефективності дипломатичного діалогу з нинішнім президентом Тимошенко додала: "Чи зможе канібал стати вегетаріанцем, якщо люди його попросять сидіти і їсти салат? Відповідь: Ні!".

Тимошенко наголосила, що "вибори вже сфальсифіковані". "Істина в тому, що парламентські вибори вже сфальсифіковані. Якщо ми негайно не вживатимемо заходів, щоб зупинити диктатуру, тож після виборів диктатура лише консолідуватиметься. Свободи та незалежність України завершиться", - зазначила Тимошенко.

Вона закликала демократичні країни заборонити в'їзд "диктаторам", їхнім родинам та поплічникам.

"Чому ці люди мають вільно подорожувати будь-де та витрачати гроші на товари-люкс, коли їхні співвітчизники збіднілі та ув'язнені", - обурилась Тимошенко.

Вона вважає, що демократичний світ мав би негайно створити механізм міжнародних антикорупційних розслідувань проти владних диктаторів і їхнього оточення.

За її словами, усі їхні незаконно здобуті активи необхідно арештовувати і конфісковувати. Також, на думку Тимошенко, необхідно судами переслідувати диктаторів і їхнє оточення в усіх країнах, де ті здійснювали корупційні дії.

На її думку, їх треба оголошувати персонами нон-ґрата в кожній демократичній країні, заявила Юлія Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування