Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не подобається, що Америка повчає Україну, тому "забракувало" її резолюцію

Вівторок, 25 вересня 2012, 15:01

У МЗС сумніваються, що резолюція Сенату США по Україні відображає позицію всіх членів Сенату.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас викликає сумнів те, що це думка дійсно всього Сенату. Ми сумніваємося, що всі представники Сенату хоча б знайомі з текстом цього документа", - сказав він.

Він пояснив, що, за інформацією МЗС, більшість членів Сенату навіть не знають суті цього документа. Разом з тим, за словами представника МЗС, в Києві не ставлять під сумнів легітимність цього документа з точки зору американського законодавства.

Відповідаючи на запитання журналістів про паралелі прийняття резолюції Сенату США по Україні з прийняттям у Верховній Раді "мовного законопроекту", Волошин відповів: "Давайте виходити з того, що ми не вчимо Америку - Америка нас вчить".

Він також додав, що сьогодні питання політично мотивованого обмеження видачі віз не стоїть. Однак сама така процедура була б неприйнятною.

"Політично мотивована видача або невидача віз неприйнятна в принципі", - сказав він, відповідаючи на питання, чи буде з боку України крок у відповідь, якщо США введе список нев'їзних українців, повідомляють Українські новини.

Як відомо, у суботу Сенат США підтримав резолюцію щодо України з вимогою до української влади негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів. Також в резолюції йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до ув'язнення Тимошенко.

У МЗС України заявили, що "важко серйозно сприймати документ, прийнятий минулої ночі за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування