РЕГІОНАЛ ВІДКЛИКАЄ "НАКЛЕП"

Вівторок, 25 вересня 2012, 22:34

Депутат від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відізвати свій законопроект щодо "наклепу".

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

"Зваживши всі обставини та виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприйматиметься щонайменше з острахом та недовірою", - заявив він.

Депутат додав, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови.

За його словами, він залишається на тих самих політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

"Я вирішив на сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих самих політичних позиціях і переконаннях: у суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь та гідність кожної людини, а не тільки політика", - пояснив парламентарій.

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи "Відкрита розмова", де мав можливість обговорити свою ініціативу із представниками мас-медіа та журналістських організацій.

"Після виборів я маю намір організувати серію "круглих столів", у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та науковці. Після широкого обговорення і вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір подати його на розгляд парламенту", - зазначив політик.

Як відомо, у вівторок в інтернеті стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News