Інтернет-провайдери заявляють про посилення тиску на них

Середа, 26 вересня 2012, 19:02

Суб'єкти господарювання сфери інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) заявляють про посилення адміністративного тиску на них майже в усіх регіонах країни.

Про це заявила заступник голови правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова, передає УНІАН.

"Місцева влада системно порушує закон "Про телекомунікації", який зобов'язує їх створювати сприятливі умови для функціонування і розвитку мереж загального користування і повноцінного надання телекомунікаційних послуг, у тому числі і доступу до мережі Інтернет", - зазначила вона.

За її словами, закон "Про телекомунікації" не містить механізмів, що забезпечують вимоги цього закону щодо захисту інтересів споживачів.

За словами Попової, йдеться про те, що закон не регламентує права споживачів у разі відключення доступу до мережі з причин, не залежних від оператора.

"На жаль, на сьогодні НКРЗІ не діє у вирішенні цих питань", - наголошує вона, кажучи про те, що в основному такий тиск на сьогодні здійснюється з боку місцевих органів влади.

На думку віце-президента з питань IT Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Івана Петухова, відключаючи або не пускаючи провайдерів у будинки громадян, місцеві органи влади порушують Конституцію.

"В деяких випадках місцева влада вирізає супутникові тарілки громадян", - говорить він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News