Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович буде доводити Росії, що уряд за борги не відповідає

П'ятниця, 7 вересня 2012, 19:16

Міністерство юстиції доводитиме в суді, що надані Росії урядові гарантії щодо боргів "ЄЕСУ" не були оформлені належним чином.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Дмитро Ворона, коментуючи позов Міністерства оборони РФ щодо стягнення з держави Україна 3 мільярдів 239 мільйонів гривень за боргами корпорації "Єдині енергетичні системи України".

За словами заступника міністра, "незважаючи на надані російською стороною документи щодо зобов’язань українського уряду сприяти поверненню цього боргу, Мін‘юст не вважає однозначними аргументи позивача, представлені у суді".

Ворона зазначив, повідомляє прес-служба Мінюсту, що міністерство буде доводити у суді, що "надані Росії урядові гарантії не були оформлені належним чином і можна вести мову про задекларовану готовність Кабінету Міністрів лише сприяти погашенню указаного боргу".

"У процесі захисту інтересів держави Міністерство юстиції буде також дотримуватися тієї правової позиції, що борги, які створюються суб‘єктами підприємницької діяльності, мають погашатися самими суб‘єктами, їх засновниками або керівниками, дії яких призвели до створення боргу", - додали у відомстві.

Як відомо, у середині минулого року Міноборони Росії надсилало Кабміну лист з вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Пізніше у ЗМІ з'явився лист міністра юстиції України Олександра Лавриновича, у якому йшлося про те, що у Мінфіні немає ніякої інформації, яка б засвідчувала надання державних гарантій за зобов’язаннями корпорації ЄЕСУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...