Литвин виборцям: Кожен краде, де працює

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 13:31

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин соромиться через народних депутатів і називає їхніх помічників милицями.

Про це він сказав, виступаючи перед виборцями округу, на якому він балотується в Житомирській області.

Литвин виступав перед мешканцями села на батьківщині Ніни Матвієнко в Ємільчинскому районі. За його словами, на цей район щороку виділяються значні кошти з держбюджету, а він сам постійно і суттєво допомагає землякам.

"Додатково кожен рік 30 мільйонів падає на Ємільчинский район. Газ веду? Веду. Школам допомагаю? Допомагаю. Водогони будую? Водогони будую. Скажіть, хто один хоч зайнявся таким проектом як обстеження людей. Хтось за спасибі поїхав обстежувати людей в село? А дітки? Скільки вже я дітям допомагаю? І не сьогодні ж тільки, і не вчора. Тому ви свій гумор залиште при собі", - сказав він виборцям.

Втім, Литвин все ж обіцяє вирішити питання додаткової допомоги регіону.

"В бюджеті 6 мільярдів гривень виділено, 3,7 мільярда використано. Проблему в коштах я не бачу, але люди про це говорять постійно, у понеділок я буду мати розмову про це з Азаровим і потелефоную президенту, скажу, що не треба ображати людей, особливо перед 28-м", - сказав він.

Один з виборців звернувся до спікера, питаючи, чому в депутатів стільки помічників, на які витрачаються значні кошти з держбюджету.

"Ми ж вас вибираємо грамотними. Володимире Михайловичу, вас можна слухати "сутками" і не наслухаєшся, і все правильно. Нащо вам ці помічники, що їм платять, і квартири, і санаторії, це ж колосальна сума економії?!", - сказав він.

Литвин запевнив, що у нього є помічники на місцях в його окрузі, а інші радники йому не потрібні.

"А в всіх інших питаннях мені милиці не потрібні, а я вважаю, що радники це милиці, тому в мене їх немає, я стою перед вами, я ж не прислав нікого до вас", - заявив спікер.

Один з виборців також висловив обурення, що екс-голова Нацбанку Володимир Стельмах отримував велику зарплату, але також отримував матеріальну допомогу.

"Я не буду відповідати за Національний банк, бо кожен краде там, де працює", - заявив на це Литвин.

"Ви думаєте мені не соромно за народних депутатів, який на екрані покричав, а потім вийшли, розцілувалися, гроші поділили?!" – вигукнув Литвин.

Як повідомляла "Українська правда", станом на 8 червня Верховна Рада виділила 95 мільйонів гривень на субвенції для округу в Житомирській області, де балотується Литвин.

Крім того, протягом липня 2011 - травня 2012 року спікер здійснив щонайменше 17 "робочих поїздок" на цей округ за державний кошт, залучаючи чиновників до агітаційної кампанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News