Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: соцдослідження підтверджують правоту Кличка

Неділя, 14 жовтня 2012, 20:01

Соціологічні дослідження на замовлення "Батьківщини" і "УДАРу" підтверджують програш кандидатів Ксенії Ляпіної та Сергія Терьохіна кандидатам від "УДАРу".

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на дані соцопитувань в 34 округах, які опинилися в розпорядженні видання.

Всього участь в дослідженні взяли 7 компаній: Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), соціологічна група "Рейтинг", Центр соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір", центр соціальних і маркетингових досліджень "Соціс", Центр ім. Разумкова, TNS - Україна, GFK - Україна.

У числі "неперспективних" кандидатів виявився ряд відомих політиків, зокрема Ляпіна і Терьохін.

Згідно з наявними в розпорядженні видання даними соціологів, Ляпіна користується меншою підтримкою серед киян, ніж кандидат від УДАРу по цьому округу Олексій Давиденко - 13,6% проти 23,8%.

Приблизно така ж ситуація і щодо Терьохіна, якому в Голосіївському районі протистоїть Микола Бабенко - 10,6% проти 23,1%.

Слід зазначити, що дослідження проводилося в 34 округах, в той час як УДАРом було оголошено про зняття 32 кандидатів. Цей факт пояснюється тим, що в ряді округів соціологи зафіксували приблизно однакову кількість симпатиків як у "Батьківщини", так і в "УДАРу".

Наприклад, в окрузі № 212, де балотуються генерал-лейтенант міліції Віталій Ярема ("Батьківщина") і колишній голова Інтерполу в Україні, народний депутат Кирило Куликов ("УДАР"). За них готові проголосувати 18,8% і 19,5% виборців.

Схоже, це той випадок, коли, як йдеться в повідомленні партії "УДАР", політичні сили будуть виходити "з принципу політичної конкуренції" та будуть "закликати виборців підтримати демократичну силу, чия позиція їм ближча".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування