У Великобританії міністр пішов у відставку, бо нахамив поліцейським

Понеділок, 22 жовтня 2012, 11:48

Міністр з особливих завдань в уряді Девіда Кемерона Ендрю Мітчелл подав у відставку в п'ятницю через те, що у вересні він обізвав двох поліцейських.

Про це повідомляє DW.

Образливими словами міністр прокоментував те, що поліцейські не захотіли пропускати його на велосипеді через головні ворота на Даунінґ-Стріт, відправивши його натомість до воріт для пішоходів.

Оглядачі називають промовистим той факт, що приклад ганебної поведінки подав той, хто має відповідати за дисципліну в урядовій фракції.

Що саме сказав міністр поліцейським, залишається остаточно не з'ясованим.

За даними ЗМІ, він вилаявся на адресу правоохоронців, промовивши "fucking plebs". Сам Мітчелл вже вибачився перед поліцейськими. Щоправда, він заперечує, що вжив слово "plebs" (плебеї).

Гучний скандал у Великобританії не вщухав упродовж кількох тижнів. Відставки міністра вимагала не лише британська опозиція, а й профспілка поліцейських. Так само і всередині Консервативної партії лунали голоси проти підтримки Мітчелла, мовляв, Кемерон мав би звільнити Ендрю Мітчелла відразу, замість того, щоб очікувати його відставки, заявляють у лавах лейбористів.

Після цього випадку у Великобританії розгорілися дебати щодо нахабної поведінки урядовців-консерваторів. Додаткове невдоволення британців своїм прем'єром і його соратниками викликає і скорочення соціальних виплат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування