Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У день виборів у Києві святкуватимуть день визволення України від фашистів

Понеділок, 22 жовтня 2012, 14:36

28 жовтня на Хрещатику та Майдані Незалежності відбудуться народні гуляння з нагоди відзначення 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

"Так, вихідними кияни і гості міста зможуть побачити виставку-презентацію військової техніки часів Великої Вітчизняної війни на вулицях Інститутській, Хрещатик та Майдані Незалежності", - повідомляє прес-служба КМДА.

Безпосередньо 28 жовтня відбудеться Ритуал Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата та пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу маршалу авіації Кожедубу.

Також з 10:00 до 19:00 на головній вулиці та площі столиці лунатимуть музичні твори та пісні років Великої Вітчизняної війни.

Крім того, на Майдані Незалежності ветеранів пригощатимуть "солдатською кашею", а також їх вітатимуть оркестр та самодіяльні колективи.

Як відомо, 28 жовтня 2004 року, напередодні виборів президента України, влада організувала парад до річниці визволення України від нацистів - хоча доти жодного разу такі паради не відбувалися. З Москви навіть привезли прапор, який висів над Рейхстагом у 1945-ому.

На трибуні на Майдані Незалежності стояли тодішній президент Леонід Кучма, президент Росії Володимир Путін, тодішній прем'єр Янукович, тодішній голова адміністрації президента Росії Дмитро Медведєв і голова адміністрації президента України Віктор Медведчук.

І тут, в розпал урочистого параду, Янукович дістає з кишені представницького пальто карамельку і пропонує російським колегам посмоктати.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування