Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко припинила лікування через відео

Понеділок, 22 жовтня 2012, 18:07

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила лікування у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" Харкова через оприлюднення відео з її палати.

Про це заявив її захисник Сергій Власенко на брифінгу перед Харківською лікарнею, передає УНІАН.

За його словами, Тимошенко припинила лікування з 17 жовтня.

"Починаючи з 17 жовтня, вона не проходить будь-якого лікування у зв’язку з публікацією цього ганебного відео, в тому числі знятого прихованою камерою під час здійснення медичних процедур, а також на підставі інформації, яку ми отримали із джерел у пенітенціарній службі про те, що ці зйомки робляться в усіх приміщеннях 9 поверху ЦКЛ №5", - сказав Власенко.

Він підкреслив, що захист екс-прем’єра звернувся до правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальну справу у зв’язку із веденням відеоспостереження і публікацію знятого матеріалу.

За словами Власенка, і суд, і захист Тимошенко мають лист екс-начальника Качанівської виправної колонії Івана Первушкіна, який повідомляв суд про те, що відеозапис у лікарні "Укрзалізниці" не ведеться.

Власенко висловив переконання, що публікація відеоматеріалів – "це спланована акція" і "це дійство повністю залежить від Віктора Януковича".

Він нагадав, що у зв’язку із оприлюдненням відео Тимошенко вимагає повернути її назад в Качанівську колонію.

Захисник зазначив, що німецькі лікарі зробили публічну заяву, в якій підтримали позицію Тимошенко. За словами Власенка, приїзд лікарів з берлінської клініки "Шаріте" для виписки Тимошенко не обов’язковий.

Як відомо, Тимошенко вимагає виписати її з лікарні "Укрзалізниці" у Харкові та повернути її до колонії через неможливість лікуватися під постійним відеонаглядом.

У свою чергу головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв заявив, що рішення про виписку екс-прем'єра з ЦКБ №5 будуть приймати німецькі лікарі.

"Ми отримали заяву пацієнтки Тимошенко, готується переклад її на німецьку мову. Далі інформація про бажання пацієнтки бути виписаною з лікарні буде направлена ​​в клініку "Шаріте", її лікуючим лікарям", - розповів він.

"У зв'язку з тим, що відповідальність за весь реабілітаційних курс, його планування і реалізацію несуть наші німецькі колеги, логічно, що і рішення про завершення реабілітаційного курсу повинні приймати саме вони", - цитує лікаря "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується українських лікарів, то зі свого боку, ми одноосібно не можемо приймати таких рішень. Ми лише чітко виконуємо рекомендації лікарів клініки "Шаріте", - сказав Афанасьєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: