ТИМОШЕНКО ПРОСИТЬ ПОВЕРНУТИ ЇЇ В КОЛОНІЮ

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 14:37

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає припинити лікування і перевести її з лікарні до колонії.

Про це йдеться у її заяві на ім'я керівництва колонії а також у відкритому листі до президента Віктора Януковича, який зачитав на прес-конференції захисник Тимошенко Сергій Власенко.

За словами Власенка, Тимошенко відмовляється від лікування в умовах постійного відеоспостереження і підтверджує автентичність останнього відео, розміщеного в інтернеті.

"Я повідомляю, що відмовляюся від такого "лікування" під відеокамерами з трансляцією в інтернеті та на TV, яке більше схоже на перебування в катівнях ГУЛАГу. В таких умовах не лікують, а калічать", - наголосила вона. 

"Я вимагаю повернути мене до колонії в такому стані, як є. Лікуватися я буду на свободі, коли ви не будете підглядати за мною у замкову щілину", - додала вона. 

Тимошенко також звинуватила Януковича в тому, що приховані камери, встановлені за його особистим дорученням і інформацію з них Янукович особисто отримує практично щодня.

"Значна частина медичних заходів, які проходять у процедурній кімнаті, потребує повного зняття одягу, і приховані відеокамери це фіксували і продовжують фіксувати. В спеціальній кімнаті біля моєї тюремної палати розміщені монітори цілодобового відеоспостереження, які здійснюють виключно чоловіки офіцери, які працюють в колонії", - йдеться у листі.

За словами Тимошенко, працівники колонії після оприлюднення записів по телебаченню, передали їй точний план розташування всіх камер, "три з яких встановлені в кімнаті для конфіденційних зустрічей з захисниками, дві – безпосередньо у душовій кабінці та по одній над кожним з двох унітазів".

"Що ви робите з цими фільмами? Проглядаєте самі або в веселій компанії з друзями? Можливо, ви отримуєте від спостереження за політичним опонентом-жінкою в роздягненому вигляді додаткову впевненість в собі та своїх політичних можливостях?" – спитала  Тимошенко.

"Можливо, ви насолоджуєтесь такою специфічною владою над своїм політичним опонентом та відчуваєте себе завдяки цьому сильнішим та успішнішим?" – додала вона.

"Якщо на всі ці запитання ви самі собі відповіли позитивно, то це, Вікторе Федоровичу, - діагноз і вам треба негайно анонімно лікуватися, бо це може перейти в хронічну стадію", - зазначила Тимошенко.

Справжність цього відео Тимошенко підтвердила у своєму листі:

Перед цим Державна пенітенціарна служба заявила, що ніяких записів у палаті перебування засудженої Тимошенко не ведеться.

"Пенітенціарною службою ведеться відео спостереження у місцях перебування осіб, засуджених до позбавлення волі, що передбачено українським законодавством та відповідає нормам міжнародних стандартів діяльності органів пенітенціарної системи", - наголосили тюремники.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування