Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідкувати за виборами онлайн стане простіше

Субота, 27 жовтня 2012, 18:35

У зв'язку із значним інтересом до використання системи відеоспостереження за виборами спрощується реєстрація на порталі www.vybory2012.gov.ua.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу компанії-розробника сайту "Сітронікс Інформаційні Технології".

"З 8.00 ранку 28 жовтня вводиться прискорена реєстрація на порталі www.vybory2012.gov.ua, а також знімаються обмеження на кількість виборчих дільниць, до яких можна отримати доступ. Ці спрощення дозволять громадянам України та іншим користувачам Інтернет ще швидше і простіше отримувати доступ до системи і спостерігати за ходом голосування на всіх дільницях, які їх цікавлять", - йдеться в повідомленні.

Станом на 14.00 суботи кількість зареєстрованих на порталі користувачів перевищила 75 тисяч.

У той же час, запит на отримання відеозаписів з дільниці можна подавати до ЦВК після складання дільничною комісією протоколу про підрахунок голосів, у тому числі з позначкою "уточнений".

Це передбачено "Порядком надання інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження", який затвердила ЦВК на засіданні в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, із запитом можуть звертатися правоохоронні органи, суди і суб'єкти виборчого процесу - політичні партії та кандидати в народні депутати.

Запити щодо надання відеоматеріалу з приміщення для голосування на звичайній виборчій дільниці, на якому була технічна можливість передачі зображення, розглядається протягом двох календарних днів з дня їх надходження.

Запити, які стосуються дільниць, на яких не було можливості для передачі зображення, розглядаються протягом 4 календарних днів. Якщо запит стосується отримання відеоматеріалів з більш ніж трьох дільниць, ЦВК може продовжити термін його розгляду.

Із запитом можна звертатися протягом одного року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування