Місія Європарламенту: У кандидатів не було рівних можливостей

Понеділок, 29 жовтня 2012, 14:34

Місія спостерігачів від Європарламенту стурбована відсутністю прозорості фінансування політичних партій в Україні.

Про це сказав глава місії, депутат Європарламенту Павел Коваль.

"Місія Європейського парламенту висловлює доволі критичні зауваження щодо цієї виборчої кампанії. Звертаючись до українського народу від імені Європейського парламенту, ми б хотіли сказати, що в нас є зобов’язання говорити про всі ті проблемні питання, які відбувалися під час виборчих перегонів", - сказав він.

Серед проблем він відзначив недосконалість нового виборчого закону.

"Що стосується виборчої кампанії, можна сказати, що вона була активною, але не було надано можливості кандидатам передати свої послання виборцям та змагатися між собою на рівних умовах", - сказав він.

Коваль зазначив, що "на жаль, виборчий процес був затьмарений низкою недоліків, перш за все, це ув’язнення двох очільників української опозиції".

Він також критично оцінив відсутність прозорості в фінансуванні політичних партій.

"Це небезпечно для демократичного життя країни", - сказав він, висловивши сподівання, що новий парламент розпочне дискусію з метою вирішення цього питання.

Однак Коваль підкреслив, що його порадувала поведінка українських громадян під час виборів.

"Позитивний аспект – те, як поводились українські громадяни у день виборів. А день цей був мирним", - зазначив він, висловивши думку, що явка була досить високою.

"Все це показує на велике бажання українських громадян належати до сім’ї демократичних європейських країн", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...