БОЙКО ПРО СУД З РОСІЄЮ: ВІДСТОЇМО, ІНШОГО ВИХОДУ НЕМАЄ

П'ятниця, 16 листопада 2012, 22:34

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко не виключає судових розглядів щодо питання закупівлі обсягів газу у Росії.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Інтер".

"У нас абсолютно чітка і зрозуміла позиція, що ми зараз робимо, ми знижуємо закупівлі за цим контрактом. Так у нас будуть суперечки, може навіть судові з нашими російськими колегами", - зазначив міністр.

"Ми абсолютно праві і ми будемо діяти так, що це відповідає нашим національним інтересам. Будемо це відстоювати в Стокгольмі, або в Лондоні, або в Парижі. У нас іншого виходу немає", - уточнив він.

Бойко уточнив, що цього року у Росії планується закупити 26 мільярдів кубометрів газу, хоча раніше планувалося на 1 мільярд більше: "Скільки закупимо, стільки і заплатимо".

"Ми не можемо зупинити шахти і звільнити своїх людей, з тим, щоб брати супердорогий газ, і ніхто нас не примусить. Буде суд, значить, будемо відстоювати", - заявив міністр.

"Є, до речі, прецеденти, з деякими європейськими компаніями і вони закінчилися тим, що суд прийняв сторону європейських компаній. Тобто не змусили їх купуватимемо стільки, скільки є в контракті", - нагадав він.

"Ми консультувалися з юристами, стосовно можливості суду проти нас. Ми до цього готові", - запевняє Бойко.

"Ми опрацювали цей варіант, і в тому числі отримали консультації з транзитним контрактом, який теж, на жаль, нас не влаштовує, але тим не менше був підписаний, і незважаючи на всі наші тертя з російськими колегами ми повною мірою виконуємо обов'язки перед Європою", - уточнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування