Ізраїль обстріляв офіси світових ЗМІ в Секторі Газа

Неділя, 18 листопада 2012, 17:18

У ніч на неділю під ізраїльський обстріл в Газі потрапили дві будівлі, в яких розміщувався ряд палестинських ЗМІ, а також місцеві офіси британських телеканалів ITN і Sky і цілого ряду інших іноземних мовників.

Постраждали вісім журналістів різних ЗМІ, йдеться в заяві Асоціації іноземної преси, яку стурбував цей інцидент, передає Бі-бі-сі.

Російський державний телеканал RT, що мовить англійською та арабською, повідомив, що ізраїльським ударом був зруйнований і його офіс в Газі. Співробітники організації не постраждали.

Представники ізраїльської армії заявили Бі-бі-сі, що їм було відомо, що в одній із пошкоджених будівель перебували іноземні журналісти, але не вони були мішенню "хірургічного удару" (ізраїльтяни кажуть, що прагнули вразити окремі частини будівель, а не знести їх цілком).

У будівлях, серед іншого, розміщувався телеканал, підконтрольний ХАМАС. Крім того, дахи обох будівель "використовувалися ХАМАС для оперативного військової зв'язку", написав у Твіттері прес-секретар прем'єра Ізраїлю.

"ХАМАС використовує палестинських і західних журналістів в Газі в якості живих щитів, використовуючи їх будівлі для військових цілей", - вказав представник прем'єра Ізраїлю.

У той же час, президент США Барак Обама виступив на захист військових дій Ізраїлю в секторі Газа, назвавши їх необхідною самообороною.

"Жодна країна на Землі не потерпить дощ з ракет, що виливається на її громадян з-за кордону... Ми повністю підтримуємо право Ізраїлю на самооборону", - заявив американський президент.

Бойовики ХАМАС вранці в неділю відновили після перерви в кілька годин обстріл ізраїльської території, випустивши два реактивні снаряди в напрямку Тель-Авіва і ще більшу кількість боєприпасів по прилеглим районам півдня Ізраїлю.

За повідомленнями ізраїльської поліції, обидві ракети, націлені на Тель-Авів, були перехоплені системою "Залізний купол". Відповідальність за цей пуск ракет взяло на себе військове крило ХАМАС, передає агентство Рейтер. Ізраїльська армія незабаром повідомила в Твіттері, що вона завдала удару по місцю, звідки вони були запущені.

"ХАМАС платить важку ціну, - заявив ізраїльський прем'єр Нетаньяху на щотижневому засіданні кабінету. - Армія готова до значного розширення операції. Військові готові виконати будь-який наказ".

Нетаньяху, тим не менше, прямо не згадав про можливість наземного вторгнення ізраїльських військ до Гази, хоча в попередні дні уряд санкціонував мобілізацію до 75 тисяч резервістів, а армія закрила основні дороги, що ведуть на палестинську територію, підконтрольну ХАМАС, для будь-якого транспорту невійськового призначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування