Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хамас і Ізраїль "провалили" перемир'я. У Газі розстріляли "шпигунів"

Середа, 21 листопада 2012, 08:29

Очікуване в ніч на середу перемир'я між Ізраїлем і рухом ХАМАС за посередництва Єгипту не відбулося.

Це підтвердила держсекретар Гілларі Клінтон на спільній з ізраїльським прем'єром Беньяміном Нетаньяху прес-конференції, передає Euronews.

"У найближчі дні США мають намір працювати з партнерами в Ізраїлі та інших країнах регіону, щоб досягти результату, який би гарантував безпеку ізраїльського народу, поліпшив би умови життя в Газі і зробив би крок до всеосяжного миру на Близькому Сході", - додала вона.

У середу в місті Рамалла має відбутися зустріч держсекретаря США з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Потім Клінтон вилетить до Каїра, де проведе переговори з президентом Єгипту Мохаммедом Мурсі.

Між тим ізраїльські ВПС відновили обстріл сектору Газа.

Більше 140 осіб, включаючи жінок і малолітніх дітей, стали жертвами масованих нальотів ізраїльської авіації на сектор Газа, заявив постійний спостерігач Палестинської автономії при ООН Ріяд Мансур.

СБ ООН у вівторок за закритими дверима розглянув підготовлену арабськими країнами заяву, що засуджує дії Ізраїлю, передає Інтерфакс.

Вона була заблокована США і їх західними союзниками, оскільки в ній не вказувалося, що причиною конфлікту в секторі Газа стали ракетні обстріли бойовиками руху ХАМАС ізраїльської території.

Президент США кілька разів повторив в останні дні, що Сполучені Штати визнають його право ізраїльтян на самооборону, покладаючи відповідальність за конфлікт на ХАМАС.

Прем'єр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок заявив, що ізраїльські авіанальоти на сектор Газа є "етнічною чисткою" і не можуть розглядатися як самооборона.

В той же час в Газі напередодні бойовики ХАМАС розстріляли шістьох осіб, звинувативши їх в пособництві Ізраїлю.

Всіх шістьох стратили публічно в Газі, повідомляє сайт телеканалу "Al Arabiya".

Трупи убитих були кинуті на місці розправи, де незабаром зібралися численні роззяви. Вони прив'язали одне з тіл і до мотоцикла і потягли по вулицях. Натовп в цей час скандував "Шпигун! Шпигун!"

Фото SUHAIB SALEM / REUTERS via Time 

Заступник глави політбюро ХАМАС Муса Абу Марзук засудив розправу і заявив, що з підозрюваними у співпраці з Ізраїлем слід діяти в рамках закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування