Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров доручив розібратися з невиплатами зарплат

Понеділок, 26 листопада 2012, 15:45

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив підлеглим розібратися з затриманням виплат заробітної плати. 

До цього його підштовхнули публікації у ЗМІ та звернення громадян, які надходили до урядового контактного центру та на сторінку прем’єра в "Фейсбуку", повідомляє урядовий портал.

За словами Азарова, "склалася досить незрозуміла ситуація, коли громадяни, ЗМІ інформують про затримки виплат заробітної плати, а жоден з керівників регіонів не звертався по допомогу до центральної влади".

Він наголосив, що за затримки з виплатами зарплатні вчителям, лікарям, іншим працівникам бюджетної сфери несуть персональну відповідальність керівники регіональних органів виконавчої влади.

Азаров повідомив, що направив представників Секретаріату Кабінету міністрів у регіони, аби на місцях з’ясувати реальний стан справ щодо виплат заробітної плати бюджетникам.

"Нам потрібна об’єктивна картина. Буде необхідність – буде надана бюджетна підтримка", - заявив прем’єр.

Він також назвав неприпустимою ситуацію, коли людей відправляють у відпустки за власний рахунок, не виплачують надбавок тощо.

Азаров доручив Мінсоцполітики та Мінфіну "детально вивчити стан справ та вжити всіх необхідних заходів для недопущення затримок виплат бюджетникам".

Водночас, Казначейству доручено надавати короткотермінові цільові позики для виплати зарплат, якщо з відповідними заявками будуть звертатися керівники міст.

Також глава уряду поставив завдання Мінрегіону вжити заходів щодо налагодження водопостачання у м. Мар’їнка Донецької області, а Мінінфраструктури – вирішити питання з подачею вагонів для масложирокомбінатів, додається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в низці міст медикам і освітянам затримують зарплати. Зокрема, так відбувається у Києві та Житомирі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування