Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Житомирі теж не вистачає грошей на зарплату вчителям і медикам

Вівторок, 20 листопада 2012, 11:20

У бюджеті Житомира не вистачає майже 50 мільйонів для виплати зарплати педагогам і медикам, уже потрібно платити вчителям аванс за листопад, а грошей немає.

Про це заявив начальник департаменту бюджету й фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук на засіданні міськвиконкому 20 листопада, повідомляє Житомир.info.

"На стадії формування бюджету спостерігалася недостача в обсязі 2,5 місяців працівникам охорони здоров'я й освіти", - відзначив він.

"Держава частково виконала свої зобов'язання: улітку надійшло 8,5 млн. грн., у жовтні було розподілено Кабінетом міністрів додатково 10,8 млн. грн. Зекономлено нашими розпорядниками коштів у результаті вжитих заходів більше 8 млн.грн.", - розповів Гаращук.

"Разом із тим, майже 50 млн. грн. не вистачає для виплати зарплати: 39 млн. – у сфері освіти за листопад і грудень; 10,6 млн. – у сфері охорони здоров'я за грудень", - заявив він.

Начальник фінансового департаменту міськради повідомив, що вони звертаються до Житомирської обласної держадміністрації і сподіваються, що ця проблема найближчим часом буде вирішена.

"У колег така ж ситуація, ми спілкуємося з іншими містами, районами – там теж брак коштів на виплату зарплат за два місяці", - підкреслив Гаращук.

У лютому цього року мер Житомира Володимир Дебой говорив, що 20% надбавки отримають без винятку педагогічні працівники бюджетної сфери й уперше в 2012 році буде виплачуватися матеріальна допомога на оздоровлення медичним працівникам у розмірі посадового окладу під час щорічної відпустки.

Під час затвердження міського бюджету Житомира на 2012 рік Сергій Гаращук говорив про недофінансування галузі освіти на 46,2 млн. грн., але запевняв, що до кінця 2012 року місто отримає фінансування, якого бракує, з держбюджету.

У Києві зараз затримують зарплати вчителям і медикам. За словами голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, на ці потреби необхідно 140 мільйонів гривень

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування