Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився покарати студента, який роздавав листівки проти "регіонала"

Середа, 28 листопада 2012, 21:04

Суддя Корольовського райсуду Житомира Валерій Аксьонов виправдав студента, якого міліція звинуватила у роздачі незаконних листівок.

Про це повідомляє "Перший житомирський".

Як відомо, протягом виборів активісти кампанії "Помста за розкол країни" провели ряд акцій у різних регіонах країни.

Акції проводили проти кандидатів у депутати, які, на думку активістів "Відсічі", проводять антиукраїнську політику. До списку потрапив Житомирський губернатор Сергій Рижук.

21 жовтня неподалік ЦУМу у Житомирі міліціонери затримали двох хлопців.

У одного з них забрали листівки, де пояснювалось, чому не можна голосувати за Рижука та Партію Регіонів. Кирило Сумовський знімав процес розклейки та затримання на відео.

На суді з’ясувалось, що правоохоронці з’явились на місці роздачі після дзвінка керівника служби охорони Рижука. Також до появи міліції до хлопців підходив невідомий чоловік і зі словами "Я вас уничтожу" вихопив пакет з поліграфією, втік, сівши у джип БМВ чорного кольору.

Студентів звинуватили у порушенні ст. 212 прим. 13, ч. 2 КУпАП "Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск".

Однак, листівки які показали активісти журналістам, містили всі необхідні дані, яких вимагає закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування