Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опора: ЦВК має втрутитися в ситуацію в Первомайську

Субота, 3 листопада 2012, 07:24

Рішення суду щодо виключення оригіналів протоколів з ОВК № 132 у Миколаївській області є абсурдним і порушує виборче законодавство.

Про це заявила в п'ятницю в ефірі "5 каналу" координатор виборчих програм "ОПОРА" Ольга Айвазовська, передає Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що в Миколаївській області потрібно оголосити мало не надзвичайний стан. І безпосередньо втручатися на рівні Центральної виборчої комісії у зв'язку з бездіяльністю, чи діями окружних виборчих комісій, повертати дані протоколи в окружну виборчу комісію, встановлювати їх правомірність, звірити їх з іншими протоколами, які зокрема є в приміщенні для голосування", - зазначила Айвазовська.

На закінчення вона додала, що правоохоронці не мають права заходити до приміщення для голосування, щоб усунути правопорушення, якщо воно має місце.

"Дані дії в Миколаївській області взагалі не мають відношення до закону про вибори народних депутатів і до іншого законодавства. Рішення суду, як таке є абсурдним і нікчемним. Є процедура транспортування виборчої документації, вона передбачає, хто має право бути при цьому присутній, хто не має права. Вилучення протоколів, тим більше оригіналів - є перевищенням будь-яких повноважень", - підкреслила Айвазовська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування