Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не може призначати перевибори в округах - депутат

Понеділок, 5 листопада 2012, 20:53

Парламент не має повноважень розглядати призначення повторних виборів депутатів Верховної Ради у мажоритарних округах.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування Юрій Ключковський (фракція НУНС) "Українським новинам".

Він назвав незаконним рішення Центрвиборчкому визнати неможливим встановлення достовірних результатів виборів у 5 мажоритарних округах, а також звернутися до парламенту з проханням ухвалити рішення щодо проведення повторних виборів.

Ключковський сказав, що, відповідно до законодавства, повторні вибори призначаються Центрвиборчкомом у разі визнання виборів депутатів в округах такими, які не відбулися.

Він наголосив, що вибори в окрузі визнаються такими у разі, коли в одномандатному окрузі після закінчення строку реєстрації кандидатів не зареєстровано жодного кандидата в депутати, або якщо у виборах брав участь один кандидат, і за нього віддали голоси менш як половина виборців, які взяли участь у голосуванні.

Крім цього, зазначив Ключковський, закон про вибори депутатів забороняє визнання голосування в одномандатному окрузі недійсним.

"Таке рішення ЦВК є незаконним. По-перше, немає підстав визнати вибори такими, які не відбулися... Визнати голосування недійсним в одномандатному окрузі заборонено, і повторні вибори призначаються Центральною виборчою комісією, а не Верховною Радою", - сказав він.

На його думку, прийнявши таке рішення, ЦВК визнала, що нездатна виконувати свої повноваження.

Як повідомлялося, 5 листопада ЦВК визнала неможливим установити достовірні результати голосування в одномандатних округах №№94, 132, 194, 197, 223 у зв'язку із численними порушеннями.

При цьому ЦВК пропонує Верховній Раді ухвалити рішення щодо проведення повторних виборів у цих округах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...