Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК ПРОПОНУЄ СКАСУВАТИ ВИБОРИ В КІЛЬКОХ ОКРУГАХ

Понеділок, 5 листопада 2012, 17:01

ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223.

Всі члени комісії проголосували одноголосно.

Постановою пропонується визнати неможливим достовірне встановлення результатів у даних одномандатних округах.

ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

Водночас представник об’єднаної опозиції в ЦВК Руслан Князевич висловив невдоволення прийнятою постановою.

"Звісно, після бою руками не машуть, але нас дивує ця постанова. Ми заперечуємо проти таких дій ЦВК. Ми розраховували, що ЦВК забере протоколи і зробить перерахунок сама", - сказав він.

"Це нонсенс сказати, що немає можливості встановити результат виборів у 194 окрузі. Там не можуть знайти лише голову комісії, а наш кандидат там переміг з перевагою 12 тисяч. Чому тому ви не скасували вибори у Вінниці, в 11 окрузі, де було знищено частину бюлетенів за нашого кандидата?", - додав Князевич.

Крім того, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ухвалений ЦВК перелік не є вичерпним.

"Це є лише початок. Я вважаю, що до цих округів треба долучити 11, 14, 20 і 90 округ. І таких округів ще є багато", - сказала вона.

У свою чергу Шаповал пожартував, що у якийсь момент була пропозиція скасувати вибори у всіх 225 округах. "Але ж ЦВК займається організацією виборів, а не їх зривом", - додав він.

Як відомо, у 94 окрузі перемогу віддали Тетяні Засусі, не врахувавши близько 30 тисяч голосів. 

В окрузі 132 перемогу віддали кандидату від Партії регіонів Віталію Травянку, незважаючи на те, що, за попередніми даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів перемагав опозиційний кандидат Аркадій Корнацький.

У 194 окрузі визнали перемогу бютівця Миколи Булатецького, який переміг голову правління ПРАТ Азот, який належить Дмитру Фірташу. Він випередив конкурентку на 12 тисяч.

В ОВК 197 після обробки протоколів назвали переможцем самовисуванця, якого підтримує влада – Богдана Губського, хоча за даними ЦВК переміг кандидат від "Батьківщини" Леонід Даценко (32.96%).

У 223 окрузі протистоять самовисуванець, підтримуваний владою, Віктор Пилипишин і "свободівець" Юрій Левченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування